duminică, noiembrie 22

Alegeţi un câine...

Astazi, 22 noiembrie, este zi de alegeri.
Alegeţi un câine...


Numai câine manelist să nu fie...

sâmbătă, noiembrie 14

Ge(o)ană la Moscova...


La căderea zidului Berlinului ruinele au căzut peste popoarele din jur. Noi incercăm în zadar să le măturam mai departe, însă bucăţile mari nu se urnesc cu mături stradale.

Iată că la 20 de ani de la doborârea Cortinei de Fier, este un popor la periferia Europei – politic, nu geografic – care înca mai dă din coate ca să iasă de sub ruinele zidului.

Moldovenii au multi artişti talentati, deh...ca si noi românii, la foame cântam de mama focului. Acum vorbim de răzeşii hip-hop Kronyc din Republica Moldova, piesa se numeşte „ Steluţe şi Epoleţi ” şi exprimă prin versurile sale starea naţiunii moldave.

Băieţii n-au fost motivaţi de revoluţia împotriva boşorogului comunist Vladimir Voronin, ci de atitudinea în general a forţelor de ordine publică din Basarabia.

În legătură cu lipsa de curaj si demnitate a artistilor - despre care am vorbit într-un articol anterior, iată că fraţii de după vamă ne prezintă curaj si demnitate prin muzică.

Aşadar, ce a căutat Geoană la Moscova?

Steluţe si epoleţi...

joi, noiembrie 12

I Wanna Do Bad Things With You

Nu credeam că un gen de muzică de peste ocean - şi anume country rock - o să ne mai facă să ciulim în 2009 urechile (dar si gâturile...) la auzul unei piese super tari cântată de Jace Everett - I Wanna Do Bad Things With You.
Este melodia de pe coloana sonoră a celui mai bun serial tv din ultimii 10 ani, True Blood, un film care face pe Vlad Ţepeş să se răsucească în mormânt.
Aşadar, însetaţi vampiri autohtoni si urmaşi a lui Dracula, rămânem in lumea filmului si vă invităm începând cu vineri 13 să vizionaţi Sezonul 2 pe HBO.

marți, noiembrie 10

A murit tăticu'

Suntem un blog de critică muzicală, însă astăzi a murit unul dintre cei mai mari artişti ai României din toate timpurile.
Pentru mine, Maestrul Gheorghe Dinică reprezintă in filmul si teatrul românesc, ceea ce reprezintă Robert De Niro pentru cinematografia mondială.
Adică, tătic...
Dumnezeu să-l odihnească!

Gheorghe Dinică 1934 - 2009

sâmbătă, noiembrie 7

20 de ani de la căderea zidului Berlinului

Pentru cei care au varsta necesara intelegerii insemnatatii Caderii Zidului Berlinului, le aducem aminte ca pe 9 noiembrie se implinesc 20 de ani de la marele eveniment. In acel an, cand marele Gorbaciov i-a dat pupicul de adio pe obrazul comunist a lui Honeker, muzica europeana sustinea si prevestea marea schimbare prin hitul trupei Scorpions – Wind of Changes.

In Romania acelor timpuri, erau artisti care desi aveau shure-ul infipt adanc in gat de secu, exprimau mult mai multe idei decat exprima muzica balcanica romaneasca la 20 de ani de democratie capitalista.

Fara Pro Tools, fara midi si alte samplere, naturaletea interpretarii si orchestratia libertina de atunci, depaseau cu mult quantizarea mai mult ca perfecta a tonurilor antarizate emise de guriste afoane actuale precum Oana Zavoranu (stiu, ea nu e cantareata dar alta panarama nu mi-a venit in minte...).

Pepe, comentezi? O..Te Vezi...

Prin ’87, in clubul pionieresc cutezator A, trupa Timpuri Noi ii durea drept in timpul acela (scuzati fonetica) de barierile de fier din cultura romaneasca si faceau cu tupeu muzica de calitate.

Respect pentru ei si pentru alti artisti de atunci care aveau ceva ce artistii de azi nu prea au: deminitate si curaj.

La 20 de ani de la cadera zidului, noi speram si aspiram in continuare la perfect...la timpuri noi...

Votati pe...

....glumeam...

duminică, noiembrie 1

Critica Muzicala - 1 an!

Astazi, 1 noiembrie, Critică Muzicală implineste 1 an de critica.

Ca orice mic copil, pana la aceasta varsta, am facut doar galagie si am facut pipi pe muzica proasta romaneasca. Nimeni nu s-a suparat. Deci pot sa ud si maneaua...

In urmatorii ani, vor urma primii pasi activi - in eradicarea inculturii, in combaterea lipsei de respect fata de arta, in starpirea kitschuri-lor autohtone si in semnalizarea plagiaturilor muzicale.

In rest, respect pentru folclorul autentic, pentru muzicienii profesionisti, pentru instrumentistii virtuosi, pentru artistii adevarati, pentru promotorii artei.

Cat despre noi, am ramas numarul 1 pe google la "critica muzicala"!

Soganul nostru ramane: Faceti muzica! Compuneti!