marți, februarie 16

Attila – Promotorul Blues-ului

După ce am scris în articolul anterior despre muzica strămoşilor noştri geto - daci, acum trecem la perioada de după, amintindu-ne de un mare cotropitor hun pe nume AttilaPromotorul Groazei, Biciul lui Dumnezeu...

Fiind blog de critică muzicală, nu fac istorie deranjând istoricii noştri, ci voi vorbi de un Attila contemporan de-al nostru.

Când e vorba de diversitate culturală ce e mai ciudat decât un artist cu: cetăţenie română, prenume maghiar, nume german şi gen de muzică american.

Este Attila Weinberger, cunoscut sub numele de scenă AG Weinberger, muzician promotor al blues-ului american în România, chitarist, cântăreţ, producător şi realizator de emisiuni radio.

Promovează şi reprezintă cu succes şi talent blues-ul în ţara noastră, un gen de muzică ignorat şi de culţi încălţaţi dar şi inculţi descălţaţi. Mulţi au uitat, iar alţii s-au născut prea târziu pentru a ştii că muzica blues a stat la baza formarii altor genuri muzicale contemporane.

Nu intru in istoria blues-ului dar de B.B.King sau John Lee Hooker a auzit toata lumea, nu? Am pretenţii ca am cititori culţi…

Îl felicităm pe AG Weinbergar că a realizat o premieră pentru piaţa muzicală din România: Nashville Calling este primul album de blues al unui artist român înregistrat şi produs în totalitate în S.U.A.

În plus, îl susţinem pe româno-maghiaro-germano-americanul nostru publicându-i un recent comunicat de presă:


AG Weinberger, initiatorul unui eveniment unic - Budapest-Bucharest Guitar Summit

Sambata, 20 februarie, incepand cu ora 18:00, Palatul Ghika va gazdui Budapest-Bucharest Guitar Summit, prima intilnire la virf de acest fel din Romania, dedicat chitaristilor si melomanilor deopotriva. Organizat la initiativa lui AG Weinberger, evenimentul ii va aduce in premiera la Bucuresti, pe Tatrai Tibor si Gyarfas Istvan, doi dintre cei mai valorosi chitaristi de rock/blues si jazz ai Ungariei.

Timp de aproape doua ore, iubitorii de muzica vor avea ocazia de a asista la un show spectaculos pe care AG Weinberger il va da in compania celor doi invitati ai sai de peste hotare. Concertul, care va imbina in premiera influentele celor doua culturi, reprezinta un omagiu adus chitarii:

„Va fi un concert de calitate, la nivel international, asa cum se poate vedea si auzi pe cele mai importante scene ale lumii. Concertul demonstreaza reverenta si respectul nostru pentru instrumentul preferat, chitara, si pentru taina muzicii. Va fi o sarbatoare si un omagiu adus chitarei si inaintasilor care au reusit sa duca maestria manuirii acestui instrument pe cele mai inalte culmi”, a declarat AG Weinberger.

Valet parking, atmosfera de exceptie, locuri pe canapele si fotolii in jurul unui semineu urias. Bilete se gasesc la www.ticketfan.ro si in retelele Flanco, EuroGSM si la Palatul Ghika.”

4 comentarii:

Anonim spunea...

http://www.petitieonline.ro/petitie/28_februarie_ziua_nationala_a_blues_ului-p12944050.html

If music be the food of love, play on... spunea...

Stiu de nasul blues-ului, John Lee H. cum sa nu! Mai e ceva ce stiu, ca Ghica a fost intotdeauna Ghica, romanesc, scris romaneste. :)

Anonim spunea...

care din ghica?ministrul?voievodul?

George Colang spunea...

fain blog :)