duminică, august 29

Roade care rod...






Acţiunile şi articolele din presa românească şi ale Criticii Muzicale dau roade!

Articolele noastre:

Open Letter to the European Commission

Taxe şi impozite. Fără număr…

Ministrul Inclulturii

Ei stă şi se râde pe seama voastră...

Adi Minune. Audienţă maximă

şi altele...

“Guvernul vrea să ia impozite de la manelişti

Premierul Emil Boc a declarat, astăzi, la Iaşi, că interpreţii de manele vor trebui să plătească impozit pe veniturile obţinute, la fel ca orice alt cetăţean, adăugând că normele de aplicare vor fi elaborate până la sfârşitul acestei luni, potrivit Mediafax.

Emil Boc a afirmat, într-o conferinţă de presă, că interpreţii de manele vor fi trataţi ca restul cetăţenilor, aceştia fiind nevoiţi să plătească impozite pe veniturile obţinute.

"Se poate face prin controale indirecte, care vor permite ca şi maneliştii să fie trataţi ca toţi cetăţenii acestei ţări şi să plătească impozite şi taxe legale. E problema Finanţelor să stabilească modul în care se face această impozitare, dar există metoda controlului indirect", a afirmat Emil Boc.

El a spus că orice contribuabil din România, care realizează venituri trebuie să plătească un impozit aferent la bugetul de stat.
"Acum se elaborează normele de aplicare a
Codului Fiscal, aprobat prin ordonanţă de urgenţă. Cel care face acest lucru e şeful ANAF. Normele vor fi aprobate prin ordin, până la sfârşitul lunii august", a afirmat premierul Emil Boc.


miercuri, august 25

Top cele mai bune cântece româneşti ale anilor '80


Rămânem în anii ’80. Şi ca subiect, şi ca nivel de trai...

Mi s-a cerut să fac un top al celor mai bune piese româneşti din ‘80 încoace.

Ehe...vremuri...viniluri strâmbe cu coperţi cartonate decolorate, casete derulate cu pixu, carcase ferecate, radio Pacific, televizor Snagov...(clamp...clamp...aşa se auzea când schimbam posturile...alea două...)

Printre artiştii emeriţi ai Combinatului Electrecord şi privighetorile Partidului, s-au strecurat şi compozitori talentaţi cu creaţii muzicale foarte bune. Se făcea şi muzică dar până la vamă şi’napoi.

Zeci de scuze, dar melodii precum Hai vino iar în gara noastră mică, Deschideţi poarta soarelui sau Fotoliul din odaie n-au ce căuta aici. Acest top nu include melodiile pe care le-ar fi ascultat Ursulescu dacă ar fi avut un iPod confiscat în talcioc, ci cele mai bune cântece românesti din punct de vedere al calităţii compoziţiei si al aranjamentului muzical.

Poziţia 3 – Cornel Fugaru – De ce-ai plecat din viaţa mea

Un pop frumos al acelor ani.

Poziţia 2 – Nicu Alifantis – Emoţie de toamnă

O combinaţie frumoasă: Nichita Stănescu pe bossa nova...

Poziţia 1 – Aura Urziceanu – Vreau să vii în viaţa mea

Profesionişti...

marți, august 17

Discoteca Ring Costineşti 1983

Am găsit pe blogul lui Florin Grozea o înregistrare extraordinară din anii '80 ce conţine: DJ român cu mustăcioară ( Sorin Lupaşcu), un Shure, magnetofoane, benzi, pickup-uri, vinil-uri şi nu în ultimul rând turişti...

Disco Ring ieri...

Disco Ring azi...

sâmbătă, august 7

Conexiuni româneşti - Jean Negulesco


Michael Jackson – Smooth Criminal – Fred Astaire – Daddy Long Legs – Jean Negulesco.