marți, decembrie 2

Pelvis has left the building



   Critica Muzicala lasa putin partea neagra a Americii si trece in Europa intrand bineinteles prin Marea Britanie sa mai comenteze si putin pop rock. Muzica britanica nu prea e pe placul sangelui si sufletului balcanico-latin al nostru insa apar artisti noi care ne fac sa batem din picior pe sub masa.
   Dupa ce a pupat fata si i-a placut, fatuca Katy Perry mai iese la altar cu o piesa Hot N’ Cold, un song pop rock de toata frumusetea, facut simplu, cu stil si claritate. Artista noastra ne arata ca realizarea unui hit nu tine de genul de muzica in voga ci de talentul de a scoate in evidenta un anume gen de muzica. Stie sa interpreteze, are o voce placuta, nu deranjeaza la urechi, bravo ei, tinerica.
   Pe campul de pop rock nu am cu cine de la noi sa fac comparatie dar ne-a sunat Lisa Presley si ne-a zis ca tat’su traieste, si-a schimbat si numele si femeia, insa a pastrat perciunii. Si atunci am facut legatura cu unicuuuuul si originaluuuuul Stefan Banica Jr.
Nu intelegem cum un artist, ia un superartist al secolului trecut, face copy & paste si face bani din asta in mileniul 3. Muzica din lume evolueaza, numai la noi trebuie sa vedem la tv sosia lui Elvis, si nu pe History Channel ci pe canalele de muzica ale anilor 2008.
   Genul de muzica - rock & roll - este copiat foarte bine, trupa suna bine, si el le da bine cu vocea insa sa puna si el un pic de originalitate ca doar muzica nu-i blug...sa-l aduca de la turci...precum aduc manelistii negativele...in fine....
   Pana si italienii de la Stricia La Notizia au difuzat un reportaj scurt despre penibilul nostru cantaret, care imita miscari, tunsori, tinute ale anilor ’50. Ce urmeaza? Industria de filme de mana a 2-a inconjurat de 15 tinerele langa o piscina? Aaa, stai ca ai facut si de astea pe la ProTv.
   Bravo! Esti unic! Fa-ti blog ca sa te idolatrizam. In ultima ta capodopera Danseaza Baba, ne-ai dovedit ca esti un cotizant al contemporanului kitsch romanesc. Clipul e mai penibil decat tine, imagine that...
   Insa aceste observatii nu valoreaza nimic atat timp cat Banica e printre cei mai scumpi artisti de la noi ca pret pentru o reprezentatie scenica. Publicul “modern” de la noi se aduna cu gloata, il cumpara si bate din palme la concertele lui, sponsorii cotizeaza conform bugetului de marketing alocat anului in curs si uite asa:

Pelvis has left the building si danseaza baba
Viva Las Lovelas! El nu canta degeaba!


Katy Perry - Hot N'Cold


Stefan Banica Jr. - Danseaza Laba

Un comentariu:

Anonim spunea...

Imi place cum canta Katy Perry ... cat despre Banica ... nu am avut nicioadata o parere prea buna despre "cantataul" lui ...