joi, ianuarie 8

Tiganii si restul nationalitatilor


A mai trecut un revelion, acelasi revelion, nimic nou, nimic schimbat, aceeasi reteta : Carmen Serban si Ceata lu’ Bursuc.

In promo-ul antenei de dinaintea revelionului, Carmen Serban ne invita sa petrecem trecerea dintre ani alaturi de “cei mai mari artisti ai Romaniei”.

Cu ceilalti mari artisti ne-am lamurit, dar de ce se include si pe dansa? Muzica ei suna ca la crasma de cartier periferic, vocea ei (si live si de pe inregistrare de studio) suna ca la crasma de cartier marginas, miscarea ei scenica topaie ca la bodega din cartierul indepartat al satului vecin. Si astea in muzica anului 2009, manele 2009...

Nu stiu, dar “dom’ injiner de sunet” de la studio nu-ti pune in casca un metronom cand faci vocea? Esti pe langa ritm si chiar daca sunetistu spune ca “mai scoate la mixaj” tu trebuie sa alegi, ori tii masura ori dai o bere in plus la masterizat. Se vede si din miscarea scenica cu volumul pe “mute” ca nu ai ritm, insa astea nu se invata dupa ureche, ci te nasti cu ele. Talentul e din nastere, nu-l gasesti nici la Facultatea de Drept (a propos, dupa ce termini facultatea intri si tu in politica?)

Cum adica de ce te asculta poporul? Pentru ca si poporul e sarit de pe ritm, are grija istoria sa-l tina pe langa masura.

Nici celelalte televiziuni nu au renuntat la Ceata lu’ Bursuc: Guta, Vijelie, Adi, Sorinel, Cercel, Susanu, Lele, Jean, Copilu de aur cu frate’su si cu multi altii. Metoda e simpla, Dan Bursuc e pimp-ul negociator, iar ceilalti mari artisti se prezinta pe platou impreuna cu vreo cinci fufe modele de etnie romaneasca, playbackareala pe rand, dansuri din suburic, sacouri prinse la curea, ritmuri si salate orientale, vreo doi ceaurei de 1 metru cu costum lucios, La Multi Ani Romania si restul dedicatii.

Cea mai tare dedicatie pe care am auzit-o de sarbatori este urmatoarea:

- a se citi cu ecou -

Dinainte de toate...dedic cea mai frumoasa melodie...pentru toti tiganii din Romania... si restul nationalitatilor...”

Intradevar, dupa gusturile muzicale, poporul roman a devenit o nationalitate conlocuitoare in propria lor tara...

Piata neagra avem. De cu nu si cultura neagra?

Muzica romaneasca...

Carmen Serban – Revelion 2009

7 comentarii:

carpeta plutitoare spunea...

Am tot citit prin presa online despre revelionul de pe Antena. O bataie de joc, la adresa populatiei. Nu sunt atat de convinsa ca asta isi doreste lumea sa vada, doar ca sa le creasca lor rating-ul! Era un pusti/copil/pitic sau ce o fi fost el, o mare speranta manelista cu o piesa tematica "made in romania". un fel de hora unirii contemporana. jenant!

Anonim spunea...

Asa da versuri cu "lichiditati, proprietati" si "criza financiara ... si bogatii sunt stresati" ... "o melodie plina de ... neologisme!

Totusi, dupa cum am scris si la mine pe blog, momentan, prefer "Buzele tale"! :)

Anonim spunea...

bune articole.
felicitari pentru blog.
tine-o tot asa dar la un moment dat ai sa deranjezi multa lume.

Anonim spunea...

Am vazut aseara pe Antena 2 pe Bursuc cu cativa manelisti.Banul cumpara tot.Trustul impune moderatoilor de emisiuni ce invitati sa accepte atata timp cat ei platesc grosul.Era emisiunea lui Mihai Morar care era vizibil deranjat de anturajul in care isi facea emisiunea,era fals.

Anonim spunea...

voi nu comentati nimic despre piesele care concureaza la Eurovision?

Critică Muzicală spunea...

@bogdan

ba da. asteptam ultimele calificate. nu ne batem degetele dupa toate porcariile...

Anonim spunea...

Antena 1 e televiziunea lui Voiculescu care e tzigan (am omis virgula special). La ce te-ai fi asteptat? Eu am vazut 2-3 secunde din program asa ca nu stiu despre ce s-a discutat pe acolo.