miercuri, februarie 25

Fascisti italieni vs. tigani români

Va aduceti minte cand profesorul de istorie ne povestea ca romanii cand au cucerit Dacia, au jefuit cat le-au incaput in caruta si in plus s-au contopit cu bunicile noastre cu japca? Ehe Zamolxes, ce vremuri...infractiuni antice, ilegalitati istorice, ce mai...

Iata ca acum, istoria le-o intoarce.

Nu le-o intoarce poporul roman, ca noi nu am invatat in 2000 de ani de istorie sa contopim pe altii, caci a avut grija geografia sa ne aseze in centrul ringului. Noi cuminti si fraieri. Le-o intorc etnii minoritare printre care una careia am avut noi inspiratia de a le face buletine, romii.

Noi n-avem nimic xenofob cu tiganii nostri, ci din contra. Le sustinem arta in Romania, le cumparam cd-urile, le platim bilete la concerte, le downloadam manele de pe net, facem rating pe Taraf. In plus, ei ne “face” toate revelioanile la toate televiziunile. Deci, xenofobi? Nu. Rasisti? Nu.

Din pacate, dupa o masa copioasa la Viena cu lebede flambate la protap, li s-a facut chef de buleala, ciordeala, talharie si omoruri la Roma si alte citadele. Urat, odios, umil, rusinos.

Astea au determinat un val de xenofobie contra romanilor din Italia mai ceva decat in vremea fascismului lui Mussolini. Rusinoasa si atitudinea italienilor din zilele de azi, in mileniul 3, si chiar teatrala in conjunctura infractionalitatilor savarsite de mafia lor, de cetatenii lor. Se folosesc de vreascurile noastre pentru a ascunde buruienile lor.

In fine, ne oprim aici cu politica, suntem un blog de critica muzicala.

Din pacate ambele tabere, atat fascistii italieni cat si tiganii romani au indraznit sa denigreze muzica. De fapt, noi pentru asta ii criticam...

Imnuri si cantece fasciste italiene (mix)

Desteapta-te romane (manea)

7 comentarii:

Anonim spunea...

Sunteti nebuni.
Buna comparatia.

Anonim spunea...

mi-ai stricat seara...de fapt cine m-a pus sa ascult mizeria aia facute de printisorii si fetele de aur ale Romanikai ?
cum ii zice...BLASFEMIE !!! ...si arsi pe rug! asta le-as face! abia astia au intinat insemnele nationale fara rusine!!
Ar tebui sa fim mandri de insemnele nationale! Oare e un semn de slabiciune sa te bucuri cand vezi tricolorul, sau sa ti se umezeasca privirea atunci cand auzi Imnul tarii la o competitie sportiva si nu numai? Cand se trezeste ceva in tine - nu stii ce - dar stii ca e vorba de identitatea ta, ca om , ca natie, ca popor ?
Nu, n-o sa-mi fie rusine niciodata de tara mea si de mine ca sunt roman. Zica oricine, orice!

Mi-e rusine insa sa ies in lume cu acesti printisori si zane (bune doar de .....scuzati! ).
Avem oameni valorosi. Atat de valorosi si modesti totodata incat nimeni nu vrea sa-i bage in seama !

Ma duc sa ma imbat !

Celalalt a murit spanzurat din cate stiu...si cand te gandesti ca s-a intamplat cu doar 65-70 de ani in urma...foarte aproape, o secunda in istoria omenirii !! Urmeaza sper si altii....indiferent de care parte...unii merita!

Critică Muzicală spunea...

@ x-ulesco

asa e. spanzurat chiar cu capu-n jos in piazza loreto din milano (loc unde in zilele de azi baietii vand marijuana si alte prafuri pe sub mana). Libertà...

Anonim spunea...

nu sunt rasist dar altfel gandim cu o mitraliera in mana

Anonim spunea...

manelele suna mai bine decat imnurile fasciste

Coseru Andreea spunea...

wow..nu ma asteptam la asa ceva:(

Critică Muzicală spunea...

?

La ce nu te asteptai Andreea?