duminică, noiembrie 23

Ei Rihanna cu Rehab, Noi Denisa cu Kebab


Din ciclul electoral “ei cu ei, noi cu boi” Critica Muzicala prezinta contemporanul contrast americano-balcanic.
Rihanna, fata dulce, tinerica si simpatica, nu este o fenomenala voce a planetei insa o apreciem pentru originalitatea interpretarii vocale si inconfundabila voce. Are stil, ce mai...Chiar piesele de pe ultimul album Good Girl Gone Bad sunt bune “inspirative” pentru cele care nu stiu ce gen de muzica sa mai copieze pentru a scoate un ban gramada.
Ultimul videoclip al Rihannei este “Rehab”, o compozitie Justin Timbarlake, Timbaland & Hannon Lane, amprenta lor se deduce chiar din asemanarea productiei cu “What Goes Around.../ Comes Around” – hitul lui Justin.
Pentru cei care nu stiu, “rehab” vine de la “rehabilitation”, adica reabilitare. Pentru cei care stiu, va urez sa iesiti cat mai repede de acolo...

Lasand americanii deoparte, ca si ei ne-au lasat pe noi, revenim aici in dezabilitata noastra tarisoara, unde dam de cine alta decat Denisa.
Cum care Denisa? Schimba pe Taraf TV ...O vezi?....Exact...Ea e.
Slaba precum gardul dintre O floare si doi gradinari iar dupa cum canta ca Narghita descoperim ca Denisa este veriga lipsa din Lantul amintirilor. In Romania anilor 2008 se mai canta precum in muzica filmelelor indiene care rasunau in cinema-urile din ’88. Dar nu ne mira asta, cand ProTv a difuzat recent un film indian cu Florin Calinescu si Sorinel Copilul de Aur.
De ce toate astea? Pentru ca romanii au adaptat marketing-ul lui Philip Kotler simplu si la obiect. Ce vrea poporu? Asta vindem. Kitsch? Se vinde. Ca un kebab. Ajunge maioneza?

Denisa? Rehabiliteaza-te !

Rihanna - Rehab





Denisa - Dau gratis inimioara mea ( pe un kebab dau si altceva... )


16 comentarii:

Malina spunea...

Aveam o parere mai buna despre Rihanna , dar vad ca si ea e genul de pitzipoanca ...

Cat despre Denisa ... cred ca se imbraca si ea dupa buget ... si apoi, traim in Romanica, asa ca trebuie sa ne adaptam cerintelor ... sa-i dam Cezarului ce-i a Cezarului: circ si paine!

Oricum interesanta comparatie!

Critică Muzicală spunea...

Showbizzu american "pitziponceaza" toate fetitzele cuminti.
Si la ei cere piata.
Cat despre comparatia Rihanna - Denisa, nu le putem compara.
Insa in Romania nu regleaza nimeni contrastul? Ca la brightness si colour stam bine.

Malina spunea...

Dap ... deci tre sa ne bucuram ca moare si capra vecinului ... de fapt, pe Rihana asta o putem compara oarecum cu Andreea Raicu (ca stil si ca aspect fizic), numai ca a nostra nu canta ...

Stefan_Jr spunea...

Nea' "critica" ! Pai se poate, mo ? Sa pui pe Rihanna alaturi de "pitzi" Denisa ? Imi pare rau, nefericita alegere...
E ceva ciudat totusi in Romanica lui Malina: toti cunoscutii mei cand aud manele se stramba. Personal, nu cunosc pe nimeni care sa fie innebunit dupa manele - cu exceptia vecinilor mei - dar pe care n-am avut cum sa-i aleg! Si totusi pe la toate colturile e numai manele...nelamurirea mea este : cine e acestia care este, de asculta toata ziua numai la manele ? Ai mei nu's...ai tai nu's, ai Madalinei...nu's !

Critică Muzicală spunea...

Ce zici mai Stefane? Da' tu cand erai mic, pana sa apara Van Damme nu te comparai cu Sandocan?

Eu semnalez incultura de la noi prin evidentierea contrastelelor.

(contrast - CONTRÁST, contraste, s.n. 1. Opoziţie puternică între două sau mai multe lucruri, stări, acţiuni etc. – Din fr. contraste)

Anonim spunea...

Ba da...sunt de acord...da' nu prea suporta hartia alaturarea..ma rog, aceeasi pagina...asta era ideea!
Si daca nu pricepi ne vedem la o bere da' sa zici cand sa-mi las masina acasa... :)))

p.s. imi pare rau, da' si acum tot Sandokan a ramas idolul meu :D

Anonim spunea...

@Stefan_Jr

Da' cu viata mea ce ai?

Anonim spunea...

Intr-o tara plina de "chicalachicisme" unde idolul e Guta...e de asteptat...ati vazut ce sala plina era la concertul Denisei? Ia du-te la filarmonica sau la teatru....ei..acolo cum sta treaba? Pacat. Credeam ca mai avem o sansa...sau NU!

Anonim spunea...

Eu zic ca mai avem o sansa ... hai sa nu fim pesimisti ...depinde si de noi ce facem ... daca stam si asteptam sa cada drobul de sare, o sa cada, stai tu linistit!

Anonim spunea...

Si daca ascultati versurile, s-ar putea sa vedeti ca anumite manele sunt adevarate opere de arta!

Si pentru Denisa, dedicatie, fara numar, fara numar:

http://www.trilulilu.ro/djovidiuu/385d20b7d9cf65

carpeta plutitoare spunea...

Rihanna... aha. Nu stiu de ce ne place in continuare sa importam, comparam si pe alocuri sa idolizam anumite personaje comerciale din afara. Rihanna asta are fata de ghetou, sau daca nu a avut si-a confectionat-o ca sa dea bine la colegii ei de breasla (cum fac la noi manelistii: aur, mulaciuni, D&G,etc) Rihanna tot incultura imi invoca. Nu sunt vreo simandicoasa, sau vreo pizmuitoare a fetelor astora de calibrul Rihannei... insa draga Criticule mai diversifica genurile. Pana acum doar R&B. Fa-mi damblaua si pune-o si de-un pop-rock! Pupici!

carpeta plutitoare spunea...

Stai, ca am vazut la Capatos in emisiune un specimen adorabil, una asa zisa Sexy braileanca. O prezenta zburdalnico-ingenuua. Adorabil. Mai ales ca ea canta un fel de tehno sprintar cu versuri de factura manelista. Se poarta hibridu'

Anonim spunea...

Uitati aici o fata care stie sa cante:

http://www.youtube.com/watch?v=C93I4FvP2Ig&eurl=http://newdada.wordpress.com/2008/11/06/senzational-extraordinar-incredibil/

Anonim spunea...

Si ce ziceti de legatura dintre videoclip si muzica ...
deci, in cele din urma, muzica nu are granite ... :

http://www.youtube.com/watch?v=_2rpWE1ldwo&eurl=http://newdada.wordpress.com/2008/11/16/hai-daca-va-tine-sa-tineti-pasul-cu-mine/

Anonim spunea...

@anonim 23.59: indiferent cine esti (Malina, probabil..sau van Damme, sau Sandokan !!!) n-am absolut nimic cu nimeni. Daca impartasim si suntem de acord cu aceleasi idei se chema ca suntem toti prieteni, nu ?

DJ Botez spunea...

O da, asta da critica!