luni, noiembrie 17

If I were a boy, paduri cutreieram...


Fara nicio ezitare sustinem ca hitul iernii 2008 este capodopera fenomenalei interprete Beyonce – If I Were A Boy. Prin aceasta reprezentare, interpreta ne readuce aminte ca un cantec reprezinta o creatie artistica muzicala ce trebuie INTERPRETATA.
Interpretarea se realizeaza prin intonatie, sentimente, atitudine, tehnica vocala, voce. Si toate acestea glazurate cu talent. Aceasta interpretare este o capodopera deoarece respecta cu profesionalism toate aceste aspecte, mesajul se tansmite clar, sensibilizeaza si face ca auditia noastra sa vibreze odata cu reproducerea sunetelor.
In plus, artista ne preda arta interpretarii vocale si la strofa, si la refren, si la bridge, se plimba in octave si prinde note care formeaza in completare cu armonia orchestratiei acorduri pe care n-o sa le intalnitzi nici la 10 “mamai” si nici inca la 10 “cerbi”.
Are sens sa comentez si despre videoclip?
Da. Are sens. Si chiar are sens giratoriu prin prezentarea unei povesti de cuplu, o punere in scena simpla dar ingenioasa si inovatoare. Iar artistii fac ACTORIE nu figuratie!
Videoclipul este hiperdifuzat si asta pe merit.
De aceea, in caz ca videoclipul nu v-a convis, va recomand sa vizionati o interpretare live a hitului. Dupa auditie puteti sa luati padurile din Balcani la cutreierat ca n-o sa cantati in veci asa :

Beyonce – If I Were A Boy

6 comentarii:

Anonim spunea...

Super blogu frate!!!!! Mai multi ca tine ne trebuie in tata asta!HAI SA SPUNEM LUCRURILOR PE NUME!

ShadE spunea...

Ar fi o crima sa compari o (fosta) membra a Destiny's Child cu o fufa de pe plaiurile mioritice (hai sa nu zicem balcanice, pentru ca sunt cateva cantarete bune prin vecini, gen Elena Paparizou sau Ruslana, care, in opinia mea, sunt talentate). Dar cum ar fi sa spui ca o "fermecatoare diva" precum Oana Zavoranu se ridica la nivelul lui Beyonce ? O simpla aberatie. Oricum, am auzit interpretari si voci de-a dreptul minunate in (sub)genuri muzicale care nu put atata accent pe vocale (gen chillout, drum & bass si alte electronice).

Critică Muzicală spunea...

@ shade : In Romania cand spui de chillout, drum & bass se crede ca e vorba de fast food. Cat despre Zavoranca, cand sta in genunchi, la ce nivel crezi ca se ridica?

carpeta plutitoare spunea...

Personal Beyonce nu imi place (e doar vorba de gusturi si stiluri muzicale) insa la capitolul underground Romania sta destul de binisor. Doar ca asa cum spunea si Shade in postul ei, artisti astia nu sunt promovati in nici-un fel. Ca pana la urma masele decid, nu??!

Stefan_Jr spunea...

paaai..cre'ca lu' cineva nu prea i-a placut ceva din postul tau si a zis ca clipul (oops!sorry!) nu mai e aviabil :))...or fi muscat prea multi din el si s-a terminat.

Una-peste alta vocea e ...voce, femeia e...femeie (sa nu aud pe vreunul ca nu-i convine ca e de culoare, ca-l carpesc !!)...iar background-ul sonor suna exact cat trebuie astfel sa puna in valoarea vocea lui Beyonce. E nevoie de mai mult? Desi personal consider ca muzica nu trebuie amestecata cu clipurile : distrage atentia de la calitatea vocii si de la linia melodica; iar daca se intampla ca personajul sa nu arate bine sau cel putin sa nu aiba charisma in prezenta scenica..pupici! ...putine sanse ca piesa sa se ridice in topuri. Si evident conteaza la vanzari. Depinde si staff-ul din spate, etc,etc,...see? si uite asa din considerente comerciale se uita ca de fapt e pur si simplu o melodie care trebuie si poate fi interpretata intr-o asemenea maniera incat sa ajunga la sufletul oricarui muritor de rand....cel putin asa si-a dorit muza Euterpe (ea o fi?sper sa nu gresesc)
Restul dintre noi? Ignoranti, care de multe ori ascultam doar pentru ca e no.1 in top !

Anonim spunea...

Lucreaza tot asa de mult la blogul tau si o sa ai un succes garantat.Tine-o tot asa frate...