joi, august 20

Bug Mafia - Cu talpile arse. 2009?

Prin atitudinea noastra de critica este elocvent faptul ca ne place si hip-hop-ul si de aceea salutam revenirea baietilor de la Bug Mafia. Nu suntem huiduitorii baietilor dar nici fanatici dupa productiile lor muzicale.

Vorbe, dume, sageti, mesaj, metafore – misto. Jos sapca! Insa, problema noastra e ca noi facem critica muzicala si anume comentam “muzica” din muzica.

Totul evolueaza, nasol cand involueaza, dar penibil cand stagneaza. Pentru a nu se interpreta ca avem ceva personal cu orchestratorul, nu ne intereseaza cine a orchestrat piesa Cu talpile arse de pe noul album Viata Noastra 2, insa e penibil ca o piesa din 2009 sa sune ca una din 1999. Orchestratia face sound-ul piesei sa fie depasit, dupa ce ca muzical se plimba in 4 trepte muzicale, instrumentele suna prost, suna a clapa PSR a anilor ’90. Ori suna a MIDI de placa de sunet slaba (ne referim la viori, clasicul lor lead, si alte armonii elaborate anemic.)

Aceasta orchestratie slaba limiteaza pe solista Jasmine si la interpretare, si la floricele. Vorba ceea, cat “beyonce” poti face pe doua acorduri si cand armonia piesei nu te ajuta de nicio culoare?

Aranjamentul piesei? Aceeasi structura din deceniul trecut.

Stim, ziceti ca asta e hip-hop-ul, e simplu, nu cere multe note, important este masajul, insa printre clapele albe sunt niste clape negre care suna futere de misto si cer a fi sterse de praf. (cand spunem praf, ne referim la microbi si alte bacterii...)

Si ca sa tragem o linie...toate astea, cu parere de rau, ne determina sa catalogam piesa ca fiind foarte slaba, chiar depasita.

Pacat. Clipul la piesa e misto.(scuze pentru pulafonie...)

Noi insa asteptam si suntem convinsi ca la un moment dat ne veti lovi (cu ceva nou).

Pan’atunci:

Dupa bloguri suntem noi

Sa ne’ntelegi mai bine...

Peace!

8 comentarii:

x-ulesco spunea...

O sa fiu scurt : nu-mi place hip-hop-tronc-poc-fleosc. De nici un fel.Deci n-am ce comenta.Punct!

Anonim spunea...

Cam aveti dreptate...

radu spunea...

am ascultat albumul.
piesa asta suna cel mai bine...
slabut intradevar.

Sabinna spunea...

Mie, sincer nu-mi place piesa pt ca: una la mana nu e tocmai genul meu de muzica si, doi la mana ai dreptate tu cu ce zici acolo.. slabut realizata..

Anonim spunea...

mai da-te-n pula mea de critic

Critică Muzicală spunea...

Subiectul fiind Bug Mafia, la acest post acceptam si expresii romanesti vulgare...

jonny spunea...

proasta melodia zici,deci preputz retine,cand ei isi faceau aparitia pe planul muzical tu "micutzul critic",inca te cacai in olitza sfanta,si persoanelor care nu inghit hip hop-ul le dedic cea mai tare manea,special fara numar

Critică Muzicală spunea...

papagalul, pe penele lui piere...