vineri, octombrie 30

De Halloween - Diavolul in costum...

De Halloween intentionez sa va infricosez cu povestea din spatele Sonatei Trilul Diavolului.

Aceasta sonata este o lucrare faimoasa pentru vioara solo a compozitorului italian Giuseppe Tartini, lucrare cunoscuta pentru extrema dificultate tehnica a interpretarii, chiar si in zilele de astazi (chiar si dupa explozia de la Cernobil...).

Tartini a visat ca Diavolul i-a aparut in vis si cerandu-i sa-i fie ucenic. La sfarsitul lectiilor, Tartini a inmanat vioara diavolului pentru a-i testa indemanarea, dracul a inceput sa cante atat de virtuos incat lui Tartini i s-a taiat rasuflarea. Cand compozitorul s-a trezit, a inceput imediat sa astearna notele sonatei pe portativ, incercand cu disperare sa recupereze ce a auzit in vis.

In ciuda faptului ca sonata a avut succesul ei, Tartini a deplans faptul ca sonata lui este pe departe ce a auzit in vis. Se crede ca cel ce interpreteaza la vioara aceasta sonata, sufletul sau apartine Diavolului pentru totdeauna.

Cu alte cuvinte, se mai spune ca aceasta este una dintre cele mai dificile lucrari pentru vioara scrise vreodata, interpretul avand nevoie de o tehnica deosebita pentru a canta-o cu talent.

V-am infricosat? Nu.

Dar daca v-ar aparea in vis personajul din poza de mai sus v-ati speria?

E doar Diavolul in costum...Buuu...

6 comentarii:

Anonim spunea...

Fereasca CRB si Biroul de credit...

Anonim spunea...

Intr-o noapte,am visat-o si eu pe soacra-mea.
Cand m-am trezit,am pus mana pe topor...

Anonim spunea...

melodia este misterioasa,nu prea e pamanteana.

Anonim spunea...

Oare ce le apare in vis manelistilor?
Hitler?

Anonim spunea...

vadim...

FRAIER PLATITOR DE IMPOZIT spunea...

FISCUL...