joi, octombrie 15

Whitney Houston - Doamna Voce


O revenire fenomenala. La cei 46 de ani ai ei, Doamna Voce revine in 2009 in lumea muzicala cu hitul no.1 I look to you.

Whitney Houston s-a intors la catedra dintr-un lung concediu, pentru a preda lectia de muzica playbackaritelor din banca intai din clasa solistelor la fara frecventa. Nu stiu daca lectia ei ajunge pana la ultima banca, acolo unde fac galagie in timpul orelor solistele gen Adriana Antoni.

Ho! Ca nu le compar.

Ca si in articole anterioare, scot in evidenta contrastul. Contrastul dintre noi si ei, muzica noastra si muzica lor, incultura noastra si cultura lor, arta si kitsch.

Revenind la Doamna Voce, observ o schimbare in interpretarea vocala. Inainte, in albumele din trecut canta puternic, canta in forta, accentua puternic notele, pentru a arata potenta ei, pentru a demonstra ce poate, pentru a arata maiestrie in interpretarea unei creatii muzicala. Acum, canta degajat, liber. Precum e si viata ei acum...

Vedeti? Auziti? Asa facem diferenta dintre interpretare si cantat.

Si cum sa evolueze la noi cultura muzicala cand Adriana Antoni prin muzica ei penibila face de rusine vocea feminina si pe situl ei scrie urmatoarele:

“Bine ati venit

Adriana Antoni canta muzica de petrecere, muzica usoara, blues-uri, dar muzica preferata si ceea ce iubeste cel mai mult sa cante sunt melodiile lente de dragoste.”

10 comentarii:

Anonim spunea...

asa e

laura s. spunea...

Buna observatia in legatura cu interpretarea.
Auzi bine.

x-ulesco spunea...

..si pe asta ai gasit-o !! Personal abia acum aud de ea...figura ei de inocenta din "freeze clip" (permiteti? :))) sugera o voce de...femeie. Vorba lui Bibanu' : "fumati cam mult.." :)))

ROMAN spunea...

DE MULTE ORI IMI VINE SA-MI CER SCUZE CA SUNT ROMAN...

Anonim spunea...

cine esti tu sa comentezi muzica altora?

Critică Muzicală spunea...

Constiinta voastra...

Anonim spunea...

:))))))))))

Anonim spunea...

Huooooo taraf!

Anonim spunea...

sinteti niste prosti!

Critică Muzicală spunea...

Suntem...
Noi ca va ascultam, voi ca deschideti gura...