luni, martie 1

De la Nistru pân’la Tisa, tot românul manelitu-mi-s-a.....

Odată cu venirea primăverii, un ghiocel pleoşcăit răsare într-o zăpadă murdară împrăştiată în oaza de asfalt în calea fadului verde...Iartă-mă Eminescu...glumesc...bat câmpiile verzi...

Ce să fac? Românul s-a născut poet...dar moare manelist.

“De la Nistru pân’la Tisa

Tot românul manelitu-mi-s-a...”

Întradevăr, e doină, e jale, cultural suntem o naţie bolnavă, am luat virusul manelozei, tuşim kitsch-uri, facem febră musculară la buric, avem urechile în fund date si alte simptome de taraf. E o epidemie grea dar trecătoare. Pandemie nu e în niciun caz că altfel erau infestaţi 99% dintre români...(De obicei, “cine zice, ăla e...”)

Această maneloză se combate cu un tratament pe termen lung cu o medicamentaţie muzicală adecvată, cum ar fi muzica clasică ca substanţă propice timpanelor...

De exemplu, propun un antidot vechi de 300 de ani. Când v-aţi administrat ultima oară un Vivaldi?

S-aveţi o primăvară curată!

P.S. Apreciem că Mircea Badea în emisiunea de aseară a discutat despre impozitarea maneliştilor, subiect dezbătut de noi într-un articol anterior, de Jurnalul Naţional sau de Huidu în cronicile sale.

6 comentarii:

Radu M. spunea...

esti tare-n titluri

Anonim spunea...

Bravo

DANA spunea...

POATE ARTICOLUL TAU CU ADRIAN MINUNE I-A STARNIT PUTIN:

"Impozitati tigania!

E criză. Plin de inspiraţie şi de profundă umanitate, guvernul se chinuie în ca mera de reanimare să ţină ţara-n viaţă. Îi bagă în vene perfuzii pentru rehidratare: taie din leafa bugetarilor care şi-aşa abia aveau după ce bea apă, ameninţă cu impozitarea pensiilor şi cu desfiinţarea alocaţiilor pentru copii. Ia de la gura bătrânilor şi-a celor abia născuţi. Ţara abia mai respiră.

Le e greu economiştilor să bage mâna în buzunarele celor lipsiţi de apărare, ca un ciorditor care jefuieşte o bătrânică în tramvaiul 41. Le-ar fi şi mai greu însă să-i ia la bani mărunţi pe cei îmbogăţiţi din hoţie, învârteli şi şmenuri... Cum să ai inspiraţie, pe foametea asta, să pui impozit pe averile care nu se justifică din venituri? Cum să te duci acasă la şmecher, fie el manelist, parlamentar, vrăjitoare sau şef de inspectorat judeţean de poliţie şi să-i spui "şefu', scuzaţi, îmi dă cu virgulă!"? Cum să impozitezi ţigănia?

În toate ţările civilizate, Fiscul verifică dacă veniturile tale şi impozitul aferent pe care-l plăteşti la stat sunt conforme cu realitatea. În caz contrar, eşti taxat şi obligat să cotizezi consistent pentru diferenţa de avere. În România? Nu avem nici o lege în acest sens. Legea ili citului (Legea 18/1968) care prevedea că "valoarea bunurilor a căror provenienţă nu se justifică este impusă unui impozit de 80%" a devenit lipsită de obiect în 1996, printr-o decizie a Curţii Constituţionale. Prin art. 44, alin. (8) din Constituţie, se prezumă "caracterul licit al dobândirii averii". Cu alte cuvinte, nici un cetăţean al României nu trebuie să demonstreze că s-a îmbogăţit pe căi legale, organele de anchetă trebuie să probeze ilegalităţile. Greu, costisitor, fără nici o eficienţă imediată. Potrivit Legii 241/2005, "constituie infracţiuni de evaziune fiscală şi se pedepsesc cu închisoare de la doi ani la opt ani şi inter zicerea unor drepturi, ascunderea bunului ori a sursei impozabile sau ta xabile şi omisiunea, în tot sau în parte, a evidenţierii în actele contabile ori în alte documente, a (...) veniturilor rea lizate" (art. 9, alin. (1), lit. a şi b).

Cheltuim resurse umane şi financiare pentru a demonstra că un şmecher s-a îmbogăţit prin hoţie pentru ca mai apoi, tot din banii noştri, să-i oferim cazare şi masă "vedetei" penitenciarului. Nu-i mai eficient pentru noi să-l lovim pe şmecher în ouăle de aur cu un impozit de 80%, de pildă, pe averea nedeclarată la Fisc? Ş-apoi, după ce s-a înmuiat, să-l luăm la întrebări pentru evaziunea fiscală comisă? În orice stat de drept, după ce ANI a anunţat public că Adrian Mi nune are greşeli în declaraţia de avere, Fiscul ar fi fost la uşa manelistului, somând: "Unde-s banii mei? Impozitul, unde-i impozitul?". În România însă...

Putem să prezumăm, aşa cum ne îndeamnă Constituţia, că Minune mănâncă gem şi face Q7, miracolul digestiei îi priveşte pe cei de la Direcţia de Investigare a Fraudelor, pe noi, cei cocoşaţi de biruri ne interesează însă ca el să plătească impozitul pe prune! Impozitaţi ţigănia! Nu vă repeziţi la alocaţiile copiilor, nici în pensiile bătrânilor care toată viaţa lor au fost cinstiţi şi au plătit impozit la stat! Impozitaţi averile şmecherilor, taxaţi-i la bani pe cei care s-au îmbogăţit pe căi oneroase! Până când îi băgaţi la puşcărie - aşa cum ne promiteţi de ani de zile, fără să faceţi nimic în acest sens -, impozitaţi-i! Să-i usture!

Vom publica începând de azi portretele acestor "haladiţi" - cum se autointitulează - şi-ale averilor lor. Manelişti, vrăjitoare, proprietari de palate ţigăneşti. Nu sunt singurii care cer vizita imediată a Fiscului, sunt doar cei mai ostentativi şi mai vocali. Impozitaţi-i pe ei şi pe toţi cei care s-au îmbogăţit din ţigănii, parlamentari, poliţişti, procurori, prefecţi, patroni prin mâinile cărora trec banii negri. Vreţi bani la buget? Impozitaţi ţigănia!"

JURNALUL NATIONAL

Anonim spunea...

bravo lor!tie ciuda?

Critică Muzicală spunea...

Nu mie mi-e...

Anonim spunea...

DERANJEZI