joi, aprilie 1

Vijelie pe Titanic


Moment istoric în industria muzicală din România! În premieră, un artist internaţional semnalează la C.C.U.E. - Comisia de Cultură a Uniunii Europene o încălcare grosolană a drepturilor de proprietate intelectuală prin plagierea unei producţii muzicale de către un producător muzical român.

Şi nu este vorba de orice artist, ci de marea artistă de talie mondială Celine Dion, care a afirmat într-un interviu oferit revistei Rolling Stone: “ Inţeleg să-mi fie interpretate melodiile de orice artist amator sau profesionist din lume atât timp cât se face în condiţii legale şi corecte. Însă, nu admit ca un cantăreţ să-şi bată joc de un imn al dragostei...”

Melodia în cauză este hitul de pe coloana sonoră a filmului Titanic - My Heart Will Go On, acţiunea este susţinută de marea interpretă Celine Dion, compozitorul James Horner şi Sony Music Entertainment. Aceştia solicită încetarea imediată a difuzării plagiatului şi au iniţiat deja o acţiune de chemare în judecată a producătorilor români (Amma Record) pentru a solicita plata necondiţionată a drepturilor de autor plus alte despăgubiri financiare ridicându-se la suma de 900.000 dolari americani.

Plagiatul românesc este realizat de manelistul român Vali Vijelie – Viaţa Mea, Inima Mea, o interpretare şi o producţie de prost gust a manelistului român.

Critica Muzicală salută călduros şi cu interes iniţiativa marilor artişti din străinătate şi sperăm ca aceasta să fie doar prima acţiune de acest gen.

Acesta este începutul scufundării industriei manelelor din România!

Duceţi-vă la fund!

Acesta a fost doar un post de 1 Aprilie...

13 comentarii:

x-ulesco spunea...

10 milioane sa plateasca, nu 900.000 ! sa plateasca toti manelistii : sa puna mana de la mana si sa-l scoata din rahat pe vijelie. Sper ca procesul sa fie pe bune si sa mearga pana la capat !

radu spunea...

Era si momentul!
Ura!

Anonim spunea...

au bani,au de unde plati.foarte bine.

manu spunea...

Tare!... dar la cum se aplica treburile astea pe la noi tare mi-e sa nu il starneasca mai tare pe maimutzoi de ii fura tot repertoriu lu' sarmana celine. Plus ca base si cu boc sigur lucreaza la o lege a dreptului liberului manelist. :)

Critică Muzicală spunea...

A fost doar un post de 1 Aprilie...

Critică Muzicală spunea...

Robert...

Anonim spunea...

IAR?

Andra C spunea...

pacat.
dar nu cumva tu esti pocit la gura?

Critică Muzicală spunea...

@ x-ulesco

fara nume...

Anonim spunea...

Fura ca un bou
Canta ca un bou...

Mi-e greata ce artisti vedem la tv:
Viata mea, inima mea, te BLESTEEEEEEEEEEEEM....
Asa se canta mai nespalatule?

tetelu spunea...

niciodata n-o sa poata celide dion sa-i ia fata marelui guta ...daca incearca guta si tiganii ii vor lua gatu ...asta e mentalitatea :)) tare nu ?

Critică Muzicală spunea...

:))))))))))))))

Adi Ulici spunea...

Am fost trist cand am vazut ca o fost doar o gluma.. sincer