marți, martie 31

Producatorii de manele actionati in judecata de o organizatie internationala!


   O stire senzationala pentru iubitorii de arta din Romania si pentru muzica romaneasca din 2009. Conform sitului unei organizatii din Marea Britanie care se ocupa cu probleme legate de drepturile intelectuale ale omului, Open Rights Group semnalizeaza ilegalitatile realizate in productiile muzical-artistice din Romania. Ne-a atras atentia titlul “Romanian producers sued for plagiarism”, activistul pe nume Cory Doctorow declarand ca a demarat acest demers in urma unei proiect intiat de o alta organizatie puternica de profil Plagiarism Today.

Conform articolului, in capul listei se afla casele de productie de manele Amma Records, Viper Production, Gong, nume precum Dan Bursuc, Costi Ionita si altii.

Stirea este atat de proaspata incat asteptam reactia presei din Romania dar si reactia producatorilor de manele plagiate.

Cory Doctorow – Activist of Open Rights Group

Articolul este o pacaleala de 1 aprilie si trebuie tratat ca atare.

10 comentarii:

Radu S. spunea...

Am citit si eu aseara.
E nasol!
Insa eu cred ca treaba a plecat de la Ministerul Culturii din Romania!

x-ulesco spunea...

parca am auzit un zvon la radio dimineatza in masina...ba parca pomeneau si ceva de o petitie pe un site...stie cineva mai multe ca vreau sa subscriu si eu?...un link ceva?....chiar discutam la servici cu colegii si toti erau la unison: "Doamne, in sfarsit, s-a trezit cineva sa ne apere de mizerie culturala" !!

Critică Muzicală spunea...

petitie aici :
http://soundcopyright.eu/petition

Anonim spunea...

Organizatia ORG este periculoasa.Prin 2005 au dat in judecata un concurent la Eurovision,sunt in scandal cu Ministerul Culturii din Yugoslavia si au intors pe dos pirateria din Bulgaria.

Anonim spunea...

o sa plateasca dublu inapoi

MIHAI YY spunea...

ERA SI MOMENTUL!

Karla spunea...

da ce?
numai manelistii plagiaza?
o sa aiba toti probleme.

Anonim spunea...

LA ORDA SI LA UCMR-ADA E LINISTE...

Anonim spunea...

ducetiva dracului de prosti

Anonim spunea...

pacat cu 1 april asta ...aveam si eu o speranta dar asa ...